Urobte si zdravú pochúťku na cesty - domáci wrap 3.časť
Je tu čas lyžovačiek a s ním spojené cestovanie na hory. Ak aj vy si zvyknete na cestu urobiť obloženú žemľu, máme pre vás tip na zdravšiu pochúťku „do ruky“. Urobte si wrapy, ktoré sú skvelé nielen ako desiata, či olovrant na cesty, ale aj ako chutný obed.
Túto pochúťku si síce môžete kúpiť hotovú v obchode, predsa je tu len zopár dôvodov prečo by ste mali dať prednosť domácej výrobe. Budete presne vedieť čo dávate do úst a dokonca si pochutnáte ešte viac ako na výrobkoch z regálov obchodu.
Na cesto pre 8 wrapov potrebujeme: 250 g špaldovej múky, 1 čajová lyžička prášku do pečiva, 1 lyžička soli, 4 lyžice olivového oleja, 150 ml vlažnej vody, slnečnicový olej.
Ako na to: Zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ. Pridáme olivový olej, vodu a miesime
až kým nám nevznikne cesto. Rozdelíme ho na 8 častí a na teplom mieste ho necháme 15 minút postáť. Na pomúčenej doske každý kúsok rozvaľkáme na tenkú placku a na panvici s troškou oleja opečieme z každej strany cca 30 sekúnd.
Čo dovnútra? Variantov je množstvo. Tu sú naše 2 obľúbené:
1. Syrová: placku si potrite olivovým olejom a roztlačeným avokádom, obložte si ho šalátom, plátkami masla, syrom Eidam a nakrájanou uhorkou.
2. Fetovo-paradajková: placku si potrite olivovým olejom a roztlačeným avokádom. Feta syr zmiešajte s nastrúhanou uhorkou a bielym plnotučným jogurtom. Na fetovú zmes poukladajte pár kúskov sušených paradajok, šalát a wrap zrolujte.
Wrap si môžete naplniť podľa svojej chuti. Ak máte radi mäso, dajte si ho tam, nezabúdajte však nikdy na šalát a zeleninu
Odkiaľ máme recept? Samozrejme, nevymysleli sme si ho sami. Našli sme ho na jednej nemeckej stránke (http://www.naturkost.de/index.php), preložili si ho, vyskúšali a teraz pravidelne pripravujeme
Prajeme vám dobrú chuť a veľa šťastia pri varení!